Home arrow Επικαιρότητα arrow Ν.Φιλαδέλφεια στον δρόμο για πολιτική μάχη
ΕΛΛΑΔΑ
Home
Οικονομία
Ιστορία
Επικαιρότητα
Κόμματα
Εκπαίδευση
Νεολαία
Εργατικό Κίνημα
Λοιπά Θέματα
Η Καμπάνια μας "Κάτω τα Χέρια από την Βενεζουέλα"
ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Θεωρία
Κλασσικοί
Οικονομία
Ιστορία
Παγκοσμιοποίηση
Περιβάλλον
Επιστήμη και Τεχνολογία
Τέχνη και Λογοτεχνία
Δικαιώματα
Εκδόσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Ασία
Κεντρ. και Β. Αμερική
Λατινική Αμερική
Αφρική
Ευρώπη
Βαλκάνια
Ν.Φιλαδέλφεια στον δρόμο για πολιτική μάχη Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Γιάννης Πιταροκοίλης   
10.10.06

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ

 

Μπαίνουμε στην ευθεία των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών.

Μια Εκλογική Μάχη με μεγάλη Σημασία για τις Εξελίξεις στον Τόπο μας. μια αναμέτρηση, που θα κρίνει πάρα πολλά πράγματα για το άμεσο μέλλον του Λαού μας.

Το περιβάλλον των Εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται σε μια στιγμή που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή την γενικευμένη επίθεσή της στα εναπομείναντα Κοινωνικά και Εργατικά Δικαιώματα των Εργαζομένων και του Λαού.

Ωράριο Εργασίας, Ελαστικές Εργασιακές Σχέσεις, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία, Ανθρώπινα δικαιώματα, Ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και του Κοινωνικού Πλούτου, όλα τούτα τυλιγμένα σκόπιμα στο περιτύλιγμα του αποπροσανατολισμού που ακούει στο όνομα «Μεταρρυθμίσεις», πιστά και υπάκουα στις Επιταγές του Κεφαλαίου, των Αεριτζήδων της Οικονομίας και των κατευθύνσεων των Βρυξελλών.

Μαζί με το γκρέμισμα των παραπάνω η πατρίδα μας ολισθαίνει επικίνδυνα στον Υποτελή και Τυχοδιωκτικό ρόλο του πιστού «ραγιά» των Αμερικάνων στην περιοχή, μεταβάλοντας την Πατρίδα μας σε πεδίο επιθετικής πολιτικής του Ιμπεριαλισμού κατά του Αραβικού Λαού, με όσα τραγικά αυτό συνεπάγεται για το Λαό μας.

Από την άλλη, η Αξιωματική «Αντιπολίτευση», το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όχι μόνο αρθρώνει την αντίθεσή της σε αυτή την Πολιτική αλλά στηρίζει στην ουσία όλες τούτες τις κατευθύνσεις. Μάλιστα υπάρχουν ηγετικά στελέχη του που συναγωνίζονται τις πλέον σκληρές θέσεις της Ν.Δ.

Ακόμα υπάρχουν και εκείνοι που, όντας εκτός τόπου και χρόνου, έξω από τις εξελίξεις και δέσμιοι ενός έκδηλου Μικροαστισμού, επιθυμούν οι Εκλογές αυτές να γίνουν με ...Αυτοδιοικητικά Χαρακτηριστικά, με άξονα τα Τοπικά μόνο προβλήματα, χωρίς καμία ουσιαστική αναφορά στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Με τον τρόπο αυτό αδυνατούν ίσως να κατανοήσουν τον Σημερινό ρόλο των Δημοτικών και Νομαρχιακών αρχόντων, ως απόλυτη προέκταση των Κρατικών μηχανισμών εξουσίας, είτε στην πράξη αποδέχονται τον ρόλο αυτό της Τοπικής αυτοδιοίκησης ενταγμένης στις ΝεοΚαπιταλιστικές Μεταρρυθμίσεις.

 

Στον αντίποδα όλων αυτών συγκροτείται ήδη στη Λαϊκή Βάση, η μοναδική πολιτική απάντηση σε τούτες τις εξελίξεις. Μια πλατιά Λαϊκή Συμμαχία, ένα Μέτωπο δυνάμεων που δεν αποδέχεται αυτή τη λογική, που θέλει να βάλει ένα STOP στον αντιδραστικό κατήφορο της Εξουσίας, που ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ μια ΤΟΠΙΚΗ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δίπλα στο Λαό, που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, που να δυναμώνει το Λαϊκό και Εργατικό Κίνημα.

 

Σε όλη τη Χώρα δυνάμεις από το Κ.Κ.Ε., το ΔΗ.Κ.ΚΙ., την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και πολλές άλλες Οργανώσεις, Κινήσεις και Πρόσωπα, δίνουν τη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ δίνοντας για πρώτη φορά αυτό το στίγμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Στο Δήμο μας, ζήσαμε ίσως το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιστορίας της Ν. Φιλ/φειας, με την Αριστερά απούσα «ελέω» επαίσχυντου εκλογικού Νόμου, και τους Συνδυασμούς «Εξουσίας» των κ.κ. Αδαμόπουλου και Γρετζελιά να επιδίδονται σε μια Προσωπική αλληλοεξόντωση μακριά από κάθε ίχνος Πολιτικής και προβλημάτων του Δήμου.

Επίσης είδαμε ένα πρωτοφανές «μεταγραφικό» γαϊτανάκι προσώπων που αλλάζουν χώρους και ψηφοδέλτια ανάλογα των εκάστοτε συγκυριών και των προσωπικών τους επιλογών.

Αλήθεια τι έχουν να προσφέρουν στο Δήμο όλες αυτές οι επιλογές ; ποια προβλήματα θα λύσουν αυτές οι αντιπαραθέσεις ;

Στον αντίποδα υπάρχει και ο συνδυασμός της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, με τον ΒΕΡΓΗ ΒΑΛΑΣΣΑ Υποψήφιο ΔΗΜΑΡΧΟ, ένα ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΤΑΞΙΚΟ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ με ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και ΛΥΣΕΙΣ που αξίζουν για την Νέα Φιλαδέλφεια αλλά με γνώμονα μια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Ότι βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι με τους Ανθρώπους του Μόχθου, της Εργατιάς και της Νεολαίας. Ότι πολιτεύεται με βάση το σεβασμό και την αξιοπρέπεια στα Πρόσωπα και την Αντιπαράθεση στις Πολιτικές Επιλογές.

Δίνουμε λοιπόν την Εκλογική μας Μάχη με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ για συγκρότηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Πρώτο Βήμα στις ερχόμενες μεγάλες αναμετρήσεις.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Ν.Α.Σ.) στο Νομαρχιακό Ψηφοδέλτιο, και

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ΒΕΡΓΗ ΒΑΛΑΣΣΑ στην ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

(«ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ» http://clubs.pathfinder.gr/johnpitclub)

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Websites

 

 Ted Grant in the early 1990s


  latin amerika

 

 

 

 

© 2008 ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.