Home
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Home
Προσυνεδριακός ΣΥΝ
Πολιτική
Οικονομία
Εργατικό Κίνημα
Νεολαία
Ιστορία
Διεθνή
Μαρξιστική θεωρία
Τέχνη και Επιστήμη
Δραστηριότητες
Αρχείο Ted Grant
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ
Εκδόσεις
Διεθνές Μαρξιστικό Κίνημα
Αναζήτηση
manifesto_imt_crisis-gr2.jpg
 
ltsm.jpg
Syndicate
Ανακοινώσεις

documents_on_stalinism.jpg  Λέον Τρότσκι
Κείμενα για τον Σταλινισμό 1927 - 1940
(ανέκδοτα στην Ελλάδα)

  Εβδομήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του μεγάλου επαναστάτη η "Μαρξιστική Φωνή" εξέδωσε ένα βιβλίο με κείμενά του που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στα ελληνικά. 

Διαβάστε εδώ το εισαγωγικό σημείωμα των εκδοτών.
Τηλέφωνο παραγγελιών 6937-247393.
Δυνατότητα αποστολής στην επαρχία με αντικαταβολή.

 
Διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών από την "Τζάμπο" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Μαρξιστική Φωνή   
06.02.09

ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΖΑΜΠΟ»

-          ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Η πολυεθνική «Τζάμπο» με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαιτεί να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου και απειλεί με φυλάκιση και χρηματικές κυρώσεις συνδικάτα και αγωνιστές συνδικαλιστές. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία στρέφεται ενάντια στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Καρφούρ - Ντία - Μαρινόπουλος, των προέδρων τους, Μαρίας Τσαγκατάκη και Θωμά Χόρτη, αντίστοιχα, του Γιώργου Πέρρου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Γιάννη Κομνηνού, στελέχους του ΠΑΜΕ, του Νίκου Νικολόπουλου, απολυμένου από τα «Τζάμπο» και του Ανδρέα Πουλικόγιαννη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να αποσπάσει δικαστική απόφαση, με την οποία, υπό την απειλή της φυλάκισης αγωνιστών συνδικαλιστών και της οικονομικής εξόντωσης των σωματείων που πρωτοστατούν, θα εκβιάζει για τη μη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Πρόκειται για απροκάλυπτη πρόκληση σε βάρος του εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει στην εργατική τάξη και στο λαό τη νέα τρομοκρατική πρόκληση της πολυεθνικής εταιρείας JUMBO σημειώνοντας ότι «με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η πολυεθνική κατά συνδικαλιστών στελεχών του ΠΑΜΕ, εργατικών Ομοσπονδιών και Σωματείων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και ταξικής δράσης.»

Η Πολιτική Κίνηση Μαρξιστική Τάση και η εφημερίδα «Μαρξιστική Φωνή» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές. Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος.

-       Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
-       Απαγόρευση των απολύσεων.
-       Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο και διαχείριση κάθε μεγάλης επιχείρησης που απολύει.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Πρόσφατες αναλύσεις...

Η Ε.Ε., η Ελλάδα και οι διεκδικήσεις της Αριστεράς

6ο Συνέδριο ΣΥΝ: Πολιτικός απολογισμός

Η κρίση του ευρωπαϊκού καπιταλισμού

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Μαρξιστική πλατφόρμα συμβολής στο διάλογο για το έκτακτο (6ο) συνέδριο του ΣΥΝ 

Ποιες διεκδικήσεις πρέπει να προβάλει η Αριστερά 

Το εργατικό κίνημα μπροστά στην επίθεση του Κεφαλαίου 

Για την αναγκαιότητα του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου 

Το σχέδιο "διάσωσης" και η Αριστερά

"Σχέδιο διάσωσης" : Υποκρισία - πρόκληση - εξαπάτηση

Ασφαλιστικό : Τι πρέπει να διεκδικήσουμε

Η καπιταλιστική μάστιγα της ανεργίας και οι αναγκαίες διεκδικήσεις

10ο Συνέδριο ΚΝΕ: Κριτική στις θέσεις του Κ.Σ.

Η θέση των Μαρξιστών για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κριτική στα 15 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ - Τι πρέπει να διεκδικεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό Πρόγραμμα

Newsletter

   facebook_logo.jpg
 
771px-synaspismos_logo.png 
 
99eanlogo.jpg
 
iskra.jpg
 
petralona_thiseio_syn.jpg
 
logo_syriza.jpg
 
  
g_hov_logo.png

ted.jpg
  

© 2010 ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.