Home
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Home
Πολιτική
Οικονομία
Εργατικό Κίνημα
Νεολαία
Ιστορία
Διεθνή
Μαρξιστική θεωρία
Τέχνη και Επιστήμη
Δραστηριότητες
Αρχείο Ted Grant
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ
Εκδόσεις
Διεθνές Μαρξιστικό Κίνημα
Αναζήτηση
manifesto_imt_crisis-gr2.jpg
Syndicate
Ανακοινώσεις

keimena_gia_to_stalinismo.jpg  Λέον Τρότσκι
Κείμενα για τον Σταλινισμό 1927 - 1940
(ανέκδοτα στην Ελλάδα)

  Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη δολοφονία του Λέον Τρότσκι, η "Μαρξιστική Φωνή" τιμά τον μεγάλο επαναστάτη εκδίδοντας ένα βιβλίο με κείμενά του που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στα ελληνικά.
 
Διαβάστε εδώ το εισαγωγικό σημείωμα των εκδοτών.
 
Τηλέφωνο παραγγελιών 6937-247393.

Δυνατότητα αποστολής στην επαρχία με αντικαταβολή.

 
Ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Πάτροκλος Ψάλτης   
26.03.09
Να διενεργηθεί έρευνα για τα «υπό κατάληψη πανεπιστήμια και κτίρια του δημοσίου» και να παρθούν μέτρα από τους αρμόδιους για «την αποβολή των καταληψιών» ζήτησε με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Η «ανεξάρτητη» αστική Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά, «τυχαίνει» να παίρνει προκλητικά θέση ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα και στρέφει τα πυρά της κατά του πανεπιστημιακού Ασύλου.
Οι δηλώσεις αυτές, ουσιαστικά προμηνύουν την εφαρμογή του αγωνιστικά αποκηρυγμένου ξανά και ξανά από τους φοιτητές, «νόμου – πλαίσιο», που περιορίζει το Άσυλο «στους χώρους που τελείται εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνα». Η συγκεκριμένη διάταξη όπως και συνολικά ο «νόμος – πλαίσιο» αποσκοπεί στο τσάκισμα του φοιτητικού κινήματος. Οι καπιταλιστές αναγνωρίζουν με βάση την εμπειρία των τελευταίων χρόνων ότι οι φοιτητές αποτελούν ένα εξαιρετικά μαχητικό τμήμα της νεολαίας. Έτσι λοιπόν, κατανοούν ότι για να πραγματοποιηθεί η απαίτηση τους να ιδιωτικοποιηθεί περαιτέρω η εκπαίδευση και να ενταθούν οι ταξικοί φραγμοί στα πρότυπα της συνθήκης της  Μπολόνια και στην κατεύθυνση των νόμων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια («νόμος – πλαίσιο», Ι.Δ.Β.Ε., «βάση του 10» κ.α.) χρειάζεται να ποινικοποιηθούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και ο φοιτητικός συνδικαλισμός.
Οι φοιτητές έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση κατά του νέου «νόμου – πλαίσιο» και ενάντια στα υπόλοιπα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση. Οι ευθύνες πέφτουν πλέον στις ηγεσίες των μαζικών αριστερών παρατάξεων, που πρέπει να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο αγώνα απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης στην Παιδεία και την εργασία,  να καλέσουν τα συνδικάτα για αγωνιστική συστράτευση και να πιέσουν τη συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζόμενων για έναν πραγματικό συντονισμό των αγώνων φοιτητικού και εργατικού κινήματος.  
 
Πάτροκλος Ψάλτης
Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Πρόσφατες αναλύσεις...

Ασφαλιστικό : Τι πρέπει να διεκδικήσουμε

Η χώρα χρεοκοπεί : Να "θυσιάσουμε" τον καπιταλισμό 

Η καπιταλιστική μάστιγα της ανεργίας και οι αναγκαίες διεκδικήσεις

10ο Συνέδριο ΚΝΕ: Κριτική στις θέσεις του Κ.Σ.

65 χρόνια από τη Συμφωνία της Βάρκιζας 

Συνέδριο ΣΥΝ: Να ολοκληρωθεί η αριστερή στροφή

Ο αγώνας των αγροτών και η σημασία του 

ΣΥΝ : Τα καθήκοντα της Αριστερής πλειοψηφίας 

Ελληνικές εξελίξεις και προοπτικές

Η θέση των Μαρξιστών για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κριτική στα 15 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ - Τι πρέπει να διεκδικεί ένα αληθινά σοσιαλιστικό Πρόγραμμα

Newsletter

   facebook_logo.jpg
 
 
771px-synaspismos_logo.png 
 
 
99eanlogo.jpg
 
 
logo_syriza.jpg
 
 
  

g_hov_logo.png
 

ted.jpg
  

© 2010 ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.